Home / Vijesti / Anketa: Stopa povjerenja ruske javnosti Putinu najniža u šest mjeseci

Anketa: Stopa povjerenja ruske javnosti Putinu najniža u šest mjeseci

Povjerenje ruske javnosti u predsjednika Vladimira Putina spustilo se na najnižu razinu u posljednjih šest mjeseci u siječnju, prema anketi Levada, unatoč visokoj stopi odobravanja ruskog čelnika.

Stopa odobravanja Putinova rada naglo je pala nakon nepopularnog poteza za podizanje starosne mirovine u 2018. godini, nakon godina pada općine građana, ali se stabilizirala posljednjih mjeseci i malo porasla na iznad 66 posto, objavio je ured.

Unatoč tom oporavku, povjerenje javnosti u Putina nastavilo je opadati, dosegnuvši 35 posto u siječnju, u odnosu na 57 posto u studenom prošle godine, prema Levadi.

Denis Volkov, anketar ankete, rekao je da je razina povjerenja u siječnju najniža od ruske aneksije Krima 2014. godine, što je dovelo do oštrog porasta Putinovih ocjena u javnosti.

Putin je dominirao na ruskoj političkoj sceni kao predsjednik ili premijer od dolaska na vlast 1999. godine.

Njegov trenutni mandat u Kremlju istječe 2024., ali je prošlog mjeseca najavio široke ustavne promjene koje se u širokoj javnosti vide kao oruđe koje će mu pomoći da produži mandat na vlasti.

Levada je rekao da je anketa provedena od 23. do 29. siječnja među ukupno 1.603 osobe širom Rusije.

Volkov je rekao da rezultati ankete pokazuju kako Rusi uglavnom odobravaju Putinov rad, ali da postoji određeni osjećaj zasićenosti Putinom kao političkom likom.

– Ovo je situacija kada ga odobravaju, ali Putinova važnost kao osobe umanjuje se. Ne smatra se nezamjenjivim, ali oni odobravaju njegov rad, rekao je Volkov.

About Music

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.