Home / Vijesti / Državljanin Srbije u izolaciji na japanskom kruzeru

Državljanin Srbije u izolaciji na japanskom kruzeru

Jedan od 14 srpskih državljana koji su se nalazili u Dijamantnoj princezi, koja je u Japanu već dva tjedna u karanteni zbog koronavirusa, od 5. veljače, posljednja je tri dana u izolaciji nakon što je kao član posade bio u kontaktu s virusom pozitivnom osobom. u srijedu u Beogradu.

Do sada ovaj član posade nije testiran, a srpska ambasada službeno je zatražila od Princess Cruise and Carnival Australia i Ministarstva vanjskih poslova Japana da test obave što prije, priopćilo je srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova (MVP).

Na japanskom krstašu od utorka se nalazi tim liječnika i medicinskih sestara iz Društva za sprečavanje i kontrolu infekcije koji će provjeriti životne uvjete putnika i mjere koje moraju poduzeti kako bi se spriječio prijenos virusa.

Prema službenim podacima japanskih vlasti, Dijamantna princeza, koja ima 14 državljana Srbije i jednog državljanina Crne Gore, potvrdila je nove slučajeve testiranja na koronavirus pozitivno, čime je ukupan broj pozitivno testiranih slučajeva 174, od ukupno 492 testiranih.

Na krstaricu živi oko 3.700 ljudi iz 50 zemalja, uključujući šest Hrvata, prenosi Hina.

About Music

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.