Home / Vijesti / Meksiko: U sukobu narko-kartela poginulo deset osoba

Meksiko: U sukobu narko-kartela poginulo deset osoba

U Meksiku je u posljednja 24 sata od nasilja bande umrlo deset osoba, javlja Anadolija.

Lokalni mediji izvijestili su da je došlo do sukoba kartela protiv droge na području Michoacana. Državno odvjetništvo priopćilo je kako su incidenti uzrokovani željom bandi da dobiju kontrolu u područjima trgovine drogom.

Pokrenuta je operacija uhićenja napadača. Karteli koji se nazivaju karte nove generacije Jalisco (CJNG) i Los Viagras znaju da pokušavaju dominirati regijom.

U Meksiku, zemlji s oko 126 milijuna ljudi, problem ubojstava se sve više povećava od 2006. godine, kada se borba protiv trgovine drogama pojačala.

Prema Tajništvu Meksičkog nacionalnog sustava javne sigurnosti, od tada je u toj zemlji ubijeno više od 300.000 ljudi. Samo u 2018. godini registrirano je 35.964 ubojstava, povezanih s kartelom protiv droge.

Iako su vodeće akcije uhićene ili ubijene u nekoliko akcija, kampanja još uvijek nije uspjela smanjiti nasilje povezano s drogom, pa čak i više ubojstava jer su kriminalne skupine počele međusobno odgovarati.

Andresov predsjednik Manuel Lopez Obrador ranije je izjavio da će se nasilje u Meksiku umanjiti mnogo snažnijom i odlučnijom borbom protiv siromaštva i isključenosti.

TV program N1 možete gledati UŽIVO na ovoj vezi kao i putem Androi aplikacija

About Music

Schreiben Sie einen Kommentar

Ihre E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.